Programul "Prima casă" s-a împotmolit la Senat - Reflecţii economice

luni, 7 septembrie 2009

Programul "Prima casă" s-a împotmolit la Senat

Nu ne mai surprinde nimic în legătură cu programul "Prima casă". Iată că astăzi ne-a mai făcut o surpriză: nu a fost adoptat de Senat. Dacă raportul comisiei de buget-finanţe a întrunit 72 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 7 abţineri, ordonanţa a strâns doar 60 de voturi pentru, 20 împotrivă şi 8 abţineri. Fiind în categoria legilor organice, ordonanţa are nevoie de o majoritate de minimum 69 de voturi pentru a fi adoptată.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că ordonanţa va fi repusă pe ordinea de zi a camerei superioare a Parlamentului. Sigur că domnia sa e interesat de asocierea numelui său de această ordonanţă populistă şi electorală.

Cifrele furnizate de oficialii guvernamentali în legătură cu succesul programului se bat cap în cap. Dacă, la data de 2 septembrie 2009, Maria Pârcălăbescu, secretar de stat în ministerul pentru IMM-uri, afirma că au fost semnate 753 contracte de finanţare prin programul "Prima casă", cu câteva zile mai înainte, premierul Emil Boc afirmase că zilnic se depun peste 100 de dosare şi că, dintre cele 1.503 cereri, 1.263 au fost soluţionate. Nu prea ies socotelile...

1 comentarii:

Mihai

pai mint si ei cat pot, chiar daca limita bunului simt a fost depasita de mult.

asa face uneori si Isarescu cu schimbul, si asa a facut guvernul Tariceanu de cand a fost, dar asa ne-am obisnuit, cu oameni optimisti platiti de noi sa ne minta.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus