SkyEurope a încetat toate operaţiunile - Reflecţii economice

marți, 1 septembrie 2009

SkyEurope a încetat toate operaţiunile

După cum scriam la 22 iunie 2009, compania slovacă low-cost SkyEurope se pusese sub protecţia legii falimentului în vederea reorganizării datoriilor şi pentru optimizarea reţelei. Iată că astăzi compania a anunţat încetarea tuturor operaţiunilor, cu efect imediat. În comunicatul postat pe propriul site, SkyEurope îndeamnă călătorii care au achiziţionat bilete cu plata prin carte bancară să încerce să recupereze banii de băncile emitente, dar îi anunţă pe cei care au plătit cu numerar că banii nu vor fi înapoiaţi. Totodată, titlurile SkyEurope, cotate la bursa de la Viena, au fost suspendate de la tranzacţionare, începând de astăzi.

În ultimele lunii, după ce compania se pusese sub protecţia legii slovace a falimentului, am primit o grămadă de e-mail-uri promoţionale de la ea, în virtutea faptului că am zburat cu avioanele sale înspre şi dinspre Viena. SkyEurope îmi propunea să cumpăr bilete la preţuri imbatabile chiar şi pentru anul viitor. În mesajele electronice, nu era menţionat nicăieri faptul că SkyEurope se afl sub protecţia legii falimentului, ceea ce este o gravă dezinformare a consumatorilor. Mă întreb ce face Comisia Europeană pentru a preveni astfel de cazuri de inducere în eroare.

Falimentul SkyEurope a lăsat foarte multe datorii neplătite. "SkyEurope, care nu mai operează de marţi pe Aeroport, are o datorie de circa 500.000 de euro, iar MyAir, care, de asemenea nu mai zboară de pe Băneasa, are 700.000 de euro neachitaţi pentru 2008 şi 600.000 de euro anul acesta", a declarat George Mihalcea, directorul Aeroportului Băneasa, citat de Bursa. El a mai precizat că, în cazul companiei SkyEurope, care şi-a anunţat azi falimentul, Aeroportul este înscris la masa credală pentru recuperarea sumei, iar situaţia în cazul datoriilor MyAir este mai dificilă, deoarece MyAir a rămas fără licenţă, iar recuperarea sumei va fi dificilă. "Problema este că o mare parte a anului trecut şi în acest an s-a operat fără achitarea taxelor, şi acum trebuie să remediem problema", a afirmat George Mihalcea. Chestie tipic românească...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus