Operatorul low-cost slovac SkyEurope s-a pus sub protecţia legii falimentului - Reflecţii economice

luni, 22 iunie 2009

Operatorul low-cost slovac SkyEurope s-a pus sub protecţia legii falimentului

După cum anunţă ziarul Les Echos de astăzi, compania aeriană low-cost SkyEurope, cotată la Bursa din Viena, s-a pus sub protecţia legii slovace a falimentului, în vederea reorganizării datoriilor şi pentru optimizarea reţelei. Comunicatul postat pe pagina companiei precizează: "SkyEurope a făcut în mod voluntar acest demers pentru a obţine timpul necesar în vederea realizării întregului potenţial al locaţiilor şi rutelor sale, restructurarea datoriilor firmei şi a face compania mai atractivă pentru potenţialii investitori."

Compania asigură că această măsură nu va afecta planurile de zbor, salariaţii şi plata furnizorilor. Preşedintele SkyEurope, Jason Bitter, a declarat: "Este o măsură bună pentru SkyEurope, întrucât putem să ne continuăm activitatea fără limitări pe parcursul reorganizării."

SkyEurope a fost fondată în anul 2001 de către un grup de investitori austrieci. Compania nu a avut niciodată profit şi a acumulat datorii de peste 100 mil.€. SkyEurope are 99 rute către 41 destinaţii în 19 ţări şi deţine o flotă de 15 avioane Boeing 737-700 NG.

Personal, am zburat cu această companie spre şi dinspre Viena şi am fost extrem de mulţumit de serviciile lor. De altminteri, este cea mai bună alternativă de zbor direct către capitala Austriei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus