Isărescu, interesat de un nou mandat la BNR - Reflecţii economice

miercuri, 3 iunie 2009

Isărescu, interesat de un nou mandat la BNR

Mugur Isărescu a declarat astăzi că este interesat de un nou mandat de guvernator al băncii centrale, poziţie pe care o ocupă de aproape 19 ani. Întrebat de Mediafax pe marginea acestui subiect, Isărescu a răspuns: "Cum mai este ceva vreme până voi împlini vârsta de 65 de ani, nu intenţionez să mă pensionez".

În vârstă de 59 de ani, Mugur Isărescu este guvernator al BNR din septembrie 1990, de la vârsta de 40 de ani, funcţie pe care a ocupat-o neîntrerupt până acum, cu excepţia perioadei când a fost prim ministru în guvernarea CDR, în perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000.

Conform legislaţiei actuale, mandatul guvernatorului şi celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie al BNR este de cinci ani, redus de la şase ani în septembrie 2004, când a fost stabilită şi actuala componenţă a conducerii băncii centrale. Peste 4 luni, expiră mandatul conducerii BNR.

În ultimii ani şi mai ales de la începutul actualei crize în toamna lui 2008, deciziile şi previziunile lui Isărescu au început să fie din ce în ce mai des discutate şi uneori atacate de către comentatorii economici. Ultima declaraţie a guvernatorului BNR pusă sub semnul întrebării este aceea că vom termina anul cu creştere economică pozitivă, în condiţiile în care organismele financiare internaţionale prevăd o scădere de 4% a Produsului Intern Brut.

De asemenea, în ultima vreme, se fac speculaţii despre o posibilă candidatură a lui Isărescu la alegerile prezidenţiale din toamna lui 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus