Pe scurt (IV) - Reflecţii economice

joi, 4 iunie 2009

Pe scurt (IV)

  • Banca Angliei, banca centrală a Marii Britanii, a decis menţinerea dobânzii de politică monetară la 0,5%, a treia oară în ultimele luni. De asemenea, a anunţat că va contunua programul de achiziţie de active în valoare de 125 mld.Ł. Decizia comitetului de politică monetară a băncii era anticipată de observatori şi intervine după mărirea cu 50 mld.Ł de luna trecută. Actualul nivel al dobânzii de politică monetară datează din martie 2009 este cel mai jos nivel din întreaga istorie a băncii.


  • Banca centrală a Islandei a decis micşorarea dobânzii de politică monetară de la 13% la 12%, pentru a patra oară în ultimele 3 luni, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional a atras atenţia că o astfel de măsură ar fi foarte riscantă. Contracţia PIB al Islandei ar putea atinge 10,6% în acest an.


  • Grupul olandez ING ar putea renunţa la 10 dintre cele 48 de pieţe pe care operează, în vederea strângerii a 6-8 mld.€ din vânzarea de active. Grupul a înregistrat o pierdere de 793 mil.€ în T1 2009, faţă de un profit de 1,54 mld.€ în T1 2008. Nu se ştie dacă operaţiunile ING sunt vizate de această măsură.
  • 0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

      © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

    Sus