CIA dispusă să angajeze şomeri de pe Wall Street - Reflecţii economice

vineri, 19 iunie 2009

CIA dispusă să angajeze şomeri de pe Wall Street

"Profesionişti din domeniul economiei, finanţelor şi afacerilor, dacă ce vi se oferă nu este de ajuns, CIA are o misiune de neegalat", spune un mesaj publicitar radiofonic difuzat în aceste zile în SUA. "Alăturaţi-vă departamentului de informaţii din CIA şi participaţi la misiunea noastră globală în calitate de analişti economici şi financiari. Faceţi ceva pentru cariera şi pentru ţara voastră", continuă mesajul.

Ron Patrick, purtător de cuvânt al serviciului de recrutare din cadrul CIA, a declarat că sute de persoane şi-au manifestat intenţia de a candida, de la proaspeţi absolvenţi la bancheri care şi-au pierdut slujba. "Aceştia îşi vor folosi abilităţile într-un mod, probabil, diferit de cel de pe Wall Street", a declarat Patrick. Interviurile vor avea loc la 22 iunie 2009, într-un loc secret din New York. Salariile vor varia între 60.000 $ şi 160.000 $ pe an, cu posibilitatea unor prime în funcţie de performanţe.

Cu siguranţă, serviciile secrete americane trebuiau să cunoscă elementele care au condus la criza financiară izbucnită în vara anului 2007 în SUA. Este greu, însă, să ai un serviciu de analiză financiară şi economică de vârf, în condiţiile în care nu oferi salarii pe măsura celor oferite pe Wall Street. În condiţiile actuale, când mulţi angajaţi din pieţele financiare şi-au pierdut slujbele, este mult mai uşor pentru CIA să angajeze. Cu atât mai mult cu cât criza declanşată în SUA a luat îngrijorătoare dimensiuni mondiale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus