A înnebunit lupul: Norica Nicolai vrea naţionalizarea multinaţionalelor - Reflecţii economice

luni, 8 iunie 2009

A înnebunit lupul: Norica Nicolai vrea naţionalizarea multinaţionalelor

Am citit cu stupoare în Business Standard, o declaraţie a Noricăi Nicolai, prin care susţine că ideea naţionalizării companiilor în contextul crizei este salutară, plecând de la premisa că "firmele multinaţionale repatriază profitul şi generează consecinţe economice grave, în special, creşterea şomajului". Norica Nicolai este vicepreşedinte PNL şi proaspăt aleasă europarlamentar, fiind prima pe lista PNL.

O asemenea enormitate nu am mai auzit demult. Este un reflex comunist, sau, dacă ar fi să folosim o expresie ceva mai academică, o idee economică de extremă stânga. De profesiunea jurist, dacă nu mă înşel, Norica Nicolai a dat cu bâta în baltă de multe ori în ultima vreme în domeniul politic. Iată că opinia sa economică despre naţionalizarea multinaţionalelor aminteşte de "nu ne vindem ţara", după care am fi vrut s-o dăm pe degeaba şi nu o mai lua nimeni.

Respectiva declaraţie rivalizează cu războiul declanşat de Traian Băsescu împotriva băncilor sau cu impunearea taxei Robin Hood către aceleaşi bănci de către guvernul lui Emil Boc. Adică tembelism economic exprimat de către oamenii politici.

1 comentarii:

Leon

Eu nu vad nimica exagerat in declaratiile ei sau cele din articolul precendent cu Base. Iar daca as fi ceva scriitor de succes m-as folosii de declaratiile lor si as scrie o carte mai tare ca si Harry Potter, cu ecranizare mai buna ca si Lord Of The Rings, si mai clasica decat Robin Hood.....



Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus