Economistul Traian Băsescu loveşte din nou: "Suntem în re-ce-siu-ne" - Reflecţii economice

duminică, 14 iunie 2009

Economistul Traian Băsescu loveşte din nou: "Suntem în re-ce-siu-ne"

La data de 16 mai 2009, scriam articolul Economistul Traian Băsescu loveşte din nou: "Nu suntem în recesiune", în care explicam faptul că, tehnic, România este în recesiune după T1 2009, când s-a înregsitrat o contracţie a PIB cu 2,6% faţă de T4 2008, consecutivă contracţiei cu 3,4% în T4 2008 faţă de T3 2008. Desigur, în conformitate cu definiţia recesiunii, care intervine după două trimestre consecutive de descreştere a PIB-ului. Iată că, în cursul şedinţei de guvern de azi-dimineaţă, pe care a prezidat-o, Traian Băsescu a spus apăsat că, în T2 2009, vom înregistra o descreştere economică, intrând astfel în recesiune. Un exemplu de manipulare politică: Traian Băsescu a folosit creşterea economică anuală, deşi ştia foarte bine că suntem deja în recesiune după T1 2009.

"Plecând de la premisa că suntem parteneri în momente de criză, să ştiţi că în mod ferm rămân partenerul Guvernului până când trece criza, în speranţa că trece în timp util. Părărea mea este, deşi nu am elemente definitive, că optimismul manifestat de BNR în luna aprilie nu are acoperire în evoluţiile viitoare economice şi vom avea scădere şi în trimestrul doi, ceea ce înseamnă intrare în recesiune după toate normele", a afirmat Traian Băsescu.

Am scris deja despre războiul declanşat de Băsescu împotriva băncilor comerciale. Acum se războieşte cu banca centrală. De data asta, pe bună dreptate. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a hazardat, afirmând că anul 2009 va fi pe creştere economică, după ce fundul sacului ar fi fost atins în T1 2009. Toată lumea responsabilă a firmat că nu poate fi aşa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus