Grecia îşi vinde din insule. România ce vinde? - Reflecţii economice

vineri, 25 iunie 2010

Grecia îşi vinde din insule. România ce vinde?

Grecia are circa 6.000 de insule, dintre care numai 227 sunt locuite. Dacă aţi zburat cu avionul deasupra Mării Egee, venind din Rodos sau din Creta, aţi remarcat, cu siguranţă, multitudinea petecelor de pământ care răsar din mare. Dacă presa internaţională şi chiar un oficial german au recomandat Greciei să-şi vândă o parte dintre insule şi ideea părea nebunească, iată că, în cele din urmă, Grecia a luat în serios propunerea şi a hotărât să facă acest demers, în vederea obţinerii de fonduri şi a dezvoltării de către investitorii privaţi a infrastructurii insulelor.

După informaţiile site-ului specializat www.privateislandsonline.com, găsiţi insule de vânzare sau de concesionat pe perioadă lungă de la 1,1 la 15 mil.€.

După cum anunţă Guardian.co.uk, o treime din Insula Mykonos, deţinută de stat, una dintre cele mai atractive destinaţii turistice în Grecia, este de vânzare. Guvernul grec caută investitori dispuşi să investească fonduri în dezvoltarea unui complex turistic de lux.

De asemenea, investitori ruşi şi chinezi sunt interesaţi în achiziţionarea de proprietăţi în Insula Rodos. Se crede că Roman Abramovici este unul dintre investitorii interesaţi.

Makis Perdikaris, directorul agentiei imobiliare Greek Island Properties, a declarat: "Este păcat să vinzi insule sau părţi din insule care au aparţinut poporului grec. Aceasta ar fi trebuit să fie ultima soluţie, dar este mai important să dezvoltăm economia şi să atragem investiţii străine pentru a crea infrastructura necesară. Scopul este să obţinem bani."

România ce poată să vândă?

Actualizare 26 iunie 2010: Grecia neagă vânzarea de insule, conform Wall Street Journal.

1 comentarii:

Anonim

Romania vinde aurul de la Rosia Montana (au reluat procesul de aprobare a proiectului dupa ce s-au facut "modificari" in acesta), vinde companiile energetice ramase in proprietatea statului, vinde resursele petroliere din Marea Neagra, vinde padurile (au taiat tot in Covasna..), vinde cele cateva hoteluri care au mai ramas nevandute, vinde pamantul pentru agricultura experimentala cu plante modificate genetic, vinde viitorul nostru si al copiilor nostri, vinde tot! Si ce nu vinde, da gratis..

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus