Fondul Solidaritatea - o cacealma cu ştaif
Aşa cum scriam în articolul Sunteţi dispuşi să donaţi bani statului român pentru depăşirea crizei economice?, statul a înfiinţat un fond denumit Solidaritatea, în care invită populaţia şi persoanele juridice să depună fonduri băneşti sub formă de donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice.
În mod vădit, Guvernul nu miza să primească bani de la populaţie şi de la firme, ci şi-a creat un cont colector în care i-a obligat pe bugetarii mai cu moţ să depună 25% din veniturile lor. La ce a servit acest fond? La imagine. Pentru cei ce nu ştiu, posturile TV de ştiri, Antena 3 şi Realitatea, au organizat teledoane pentru ajutorarea sinistraţilor inundaţiilor recente, în care au colectat peste 1 mil.€. Statul nu a fost capabil să colecteze în Fondul Solidaritatea mult mai mult de 700.000 lei, adică circa 165.000 €.
Conform Realitatea.net, iată cine sunt cei care au permis publicarea numelor lor de către Ministerul Finanţelor Publice şi au donat în luna iunie 2010:
- Stafie Constantin Claudiu, secretar de stat la Ministerul Economiei - 22.130 lei
- Fecioru Marius Constantin, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor - 847 lei
- Irimie Anton Cristian, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii - 847 lei
- Gligor Dorin Oliviu, subprefect Hunedoara - 3.000 lei
- Raicu Ionică, director în Ministerul Economiei - 988 lei
- Mitu Monica, consilier la Ministerul Economiei - 988 lei
Ironia sorţii face ca o parte dintre cei care au donat bani să se regăsească pe lista de disponibilizări, ca urmare a deciziei Guvernului de a reduce posturile de secretari de stat şi subprefecţi.
Evident că, în iulie 2010, unii dintre cei de mai sus nu au mai donat, fiindcă le-au fost reduse lefurile. Însă, în afară de demnitari, pe liste îi găsim pe următorii, în dreptul lor fiind sumele donate:
- Mihai Rusu - 30 lei
- Cristian Ban - 20 lei
- Maricica Sandu - 20 lei
- Toma Durdea - 10 lei
- Florica Durdea - 10 lei
- Nicolae Corneliu Oprea - 10 lei
Puteţi citi lista integrală aici.
După cum vedeţi, persoanele obişnuite (ne-demnitari) au depus sume de bani la băşcălie, cât 1-3 pachete de ţigări. Ca să înţeleagă şi guvernanţii cât a impresionat prestaţia lor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu