Ştiri imobiliare, pe scurt (II) - Reflecţii economice

marți, 13 iulie 2010

Ştiri imobiliare, pe scurt (II)

- Instanţa a decis demolarea unui bloc construit ilegal pe strada Aurel Vlaicu din Bucureşti (Hotnews.ro) - Judecătoria Sectorului 2 a decis pe 5 iulie demolarea unui bloc de zece etaje construit ilegal pe str.Aurel Vlaicu. Pe terenul din str. Aurel Vlaicu nr. 120-122, Primăria Sectorului 2 a emis în aprilie 2008 autorizaţie de construire pentru un imobil de 6 etaje. Beneficiarii autorizaţiei sunt Busuioc Andrei Horia şi Cucu Victor. Potrivit instanţei, constructorul şi beneficiarii nu au respectat autorizaţia şi au construit un imobil de 10 etaje, cu amprenta la sol mult mai mare.

- Impact SA a intrat în insolvenţă (DailyBusiness.ro) - Tribunalul Bucureşti a acceptat deschiderea procedurii de insolvenţă a dezvoltatorului imobiliar Impact SA, ca urmare a unei datorii de 1,3 mil.lei către Romconstruct SA. Anunţul a fost confirmat ieri dimineaţă, printr-un comunicat de presă transmis Bursei de Valori Bucureşti de către dezvoltatorul imobiliar.

- Patriciu uneşte două companii într-un grup de consultanţă imobiliară (Wall-Street.ro) - Companiile Quintet Asset Management, lansată la începutul anului 2009 de către Michael Lloyd, fostul şef al proiectului Băneasa, şi Black Sea Global Services, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, vor fuziona, urmând să îşi desfăşoare activitatea sub numele de Dinu Patriciu Global Services, respectiv DPGS Bucharest pentru piaţa locală.

- Grecia ameninţă evazioniştii bogaţi cu vânzarea proprietăţilor din insule (Imopedia.ro) - Ministerul de Finanţe din Grecia a ameninţat că va confisca şi va scoate la licitaţie proprietăţile imobiliare pe care evazioniştii bogaţi le deţin în insulele din Marea Egee, regiune turistică foarte populară. Verificările Ministerului de Finanţe au evidenţiat că 990 de greci, cu datorii de peste 6,7 mil.€ constând din taxe neplătite, deţin 2.917 proprietăţi imobiliare pe insulele din Marea Egee, ca de exemplu în Mykonos sau Santorini. Valoarea acestor proprietăţi este estimată la peste 288 mil.€.

- "Prima casă 2" a vândut cu 63% mai puţin în 2010 (Financiarul.com) - Programul guvernamental de „asistenţă” în cumpărarea unei locuinţe ar putea eşua din cauza reducerii veniturilor beneficiarilor. Şi clienţii din afara sistemului de finanţare cu garanţii de stat riscă să piardă avansurile plătite pentru imobilele precontractate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus