Ştiri imobiliare, pe scurt (I) - Reflecţii economice

luni, 12 iulie 2010

Ştiri imobiliare, pe scurt (I)

- Firma care deţine "turnul fantomă" din Piaţa Victoriei, la un pas de insolvenţă (Ziarul financiar) - Firma Tower Center International, controlată de grupul Avrig 35, care deţine turnul de birouri cu acelaşi nume din Piaţa Victoriei, neocupat de mai bine de doi ani, este la un pas de insolvenţă ca urmare a solicitării companiei de construcţii Unger Steel, căreia îi datorează 2 mil.€.

- Pensiune în Sinaia, la preţ de apartament din Bucureşti (Evenimentul zilei) - Preţurile caselor şi a vilelor din Sinaia au scăzut comparativ cu alţi ani, dar cumpărătorii nu se grăbesc să facă achiziţii, aşteptând noi ieftiniri. O vilă situată în inima staţiunii, cu o suprafaţă utilă de 180 mp şi un teren de 300 mp, construită în 1945 din cărămidă la parter şi extinsă prin adăugarea unui etaj din lemn cu termoizolaţie, costă 180.000 €. La câţiva metri de această casă se ridică un imobil ridicat în 2002, cu o suprafaţă construită de 120 mp şi un teren în suprafaţă de 200 mp, pe care proprietarul l-a evaluat la 155.000 €.

- Bucureştiul va avea cel mai ridicat grad de dezvoltare din Europa, în următorii cinci ani - studiu (Ziarul financiar) - Capitala României va avea cel mai ridicat ritm de dezvoltare dintre oraşele europene în următorii cinci ani, cu o rată medie de 7,2%, peste Sofia, Varşovia sau Praga, scrie publicaţia germană Handelsblatt, citând un studiu al institutului Oxford Economics. Bucureştiul ocupă primul loc şi în privinţa evoluţiei numărului de locuri de muncă, cu un avans mediu de 3,7% pe an, se arată în studiu.

- Mall-urile lui Dascălu încep să intre la apă: Încă un tavan s-a prăbuşit (Wall-Street.ro) - La mai puţin de o lună şi jumătate de la ultimul incident, încă un mall deţinut de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu a fost răpus de ploaie: o porţiune din tavanul centrului comercial Iulius Mall din Timişoara s-a prăbuşit, în urma precipitaţiilor abundente.

- Proprietarii Asmita Gardens au raportat o scădere de 9,5% a valorii activelor (Capital.ro) - Fondul de investiţii Charlemagne Capital, care deţine jumătate din proiectul rezidenţial Asmita Gardens din Bucureşti, a raportat la sfârşitul primului semestru o scădere de 9,5% a valorii activelor aflate în administrare, până la 2,8 mld.$, în comparaţie cu începutul anului, potrivit unui anunţ făcut de companie la Bursa de la Londra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus