Evoluţia portofoliului meu de acţiuni la BVB în iunie 2010 - Reflecţii economice

joi, 1 iulie 2010

Evoluţia portofoliului meu de acţiuni la BVB în iunie 2010

Structura portofoliului meu la 30 iunie 2010 este cea redată în graficul alăturat. În afară de SIF1, SIF2, SIF3, SIF4 şi SIF5, în portofoliul meu se mai găsesc, în ordinea ponderii, SNP Petrom (SNP), Transgaz (TGN), Erste Bank (EBS), BRD şi altele. În afară de blue chips, am în portofoliu şi acţiuni ale unor societăţi mai puţin cunoscute, aşa cum am menţionat anterior.

În ceea ce priveşte evoluţia portofoliului, în luna iunie 2010, ea a fost uşor crescătoare, în condiţiile în care nu am făcut tranzacţii semnificative în această lună. Valoarea portofoliului în lei a crescut cu 0,46%, ceea ce în termeni anualizaţi înseamnă un randament de circa 5,91%. În euro, a rezultat pierdere, din cauza devalorizării monedei naţionale faţă de euro cu 4,24%: -3,63% lunar şi -35,84% anualizat.

De la începutul anului, randamentul portofoliului în lei este de -8,13%, iar anualizat -15,80%.

Evoluţia acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti a fost influenţată decisiv în luna iunie 2010 de criza bugetară din România şi din Europa, de bâlbâielile Guvernului României privind măsurile de austeritate, de decizia Curţii Constituţionale privind netăierea pensiilor, de întârzierea celei de-a cincea tranşe din acordul stand by cu FMI şi de incertitudinea pe care acestea le-au indus pe pieţe.

Notă: Conţinutul articolului nu va fi interpretat drept sfaturi de investiţie, ci are un rol exclusiv informativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus