Reforma Wall Street, gândită de Casa Albă - Reflecţii economice

miercuri, 21 iulie 2010

Reforma Wall Street, gândită de Casa AlbăÎn esenţă, reformele sistemului financiar-bancar din SUA, aşa cum sunt publicate pe site-ul Casei Albe, sunt:

1. O protecţie mai puternică împotriva practicilor neloiale privind cărţile de credit, cum ar fi mărirea dobânzilor la creditele existente.

2. Brokerii de credite ipotecare nu vor mai putea câştiga comisioane mari pe seama creditelor pe care consumatorii nu şi le pot permite.

3. Scoring anual gratuit pentru toată lumea, astfel încât fiecare să-şi poată controla situaţia financiară.

4. Nu vor mai fi permise ajutoare de stat din banii contribuabililor pentru societăţile financiare intrate în dificultate.

5. Control mai mare din partea acţionarilor asupra modului în care sunt remuneraţi executivii de top. Remuneraţiile membrilor Consiliilor de Administraţie trebuie să fie independente de rezultate.

6. Brokerii care furnizează consultanţă financiară trebuie să acţioneze în interesul clienţilor lor şi nu în propriul lor interes financiar.

7. Comkpaniile financiare nu vor mai fi lăsate să crescă peste limita la care ar afecta întregul sistem financiar.

8. Se va înfiinţa o agenţie al cărei unic rol va fi protejarea intereselor consumatorilor şi stabilirea regulilor pe care trebuie să le respecte băncile, societăţile ipotecare şi companiile emitente de cărţi de credit.

9. Acceptatorii de cărţi bancare nu vor putea fi taxaţi mai mult decât costurile de procesare.

10 Mai multe detalii pot fi aflate la WhiteHouse.gov/wallstreetreform sau la financialstability.gov.

Sursa: The White House Blog

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus