Criza aduce tarife de dumping în turism pentru vacanţele din iunie - Reflecţii economice

sâmbătă, 29 mai 2010

Criza aduce tarife de dumping în turism pentru vacanţele din iunie



În filmuleţul de mai sus, puteţi afla câteva tarife de criză pentru vacanţele din luna iunie.

Grecia, bunăoară, a pierdut miliarde de euro din cauza anulărilor rezervărilor de către turiştii străini, care se tem de instabilitatea cauzată de măsurile de austeritate luate de guvernul grec, pentru reducere deficitului bugetar. "Plăteşte unul şi merg doi" este sloganul agenţiilor de turism pentru vacanţe în Grecia. Şi nu e singura. Turiştilor li se promite cazare mult mai ieftină decât la noi în ţară. Un sejur de 7 nopţi la o pensiune de două stele costă 75 de euro pentru două persoane. Adică numai 5 euro pe noapte de persoană. Transportul nu este însă asigurat. Acesta variază în jurul sumei de 50 de euro dus-întors pentru călătoria cu autocarul, informează Antena 3.

La rândul său, Money.ro oferă informaţii despre tarife avantajoase în această perioadă:

Dacă vrei să vezi insula Corfu, o săptămână la mare, în staţiunea Acharavi te costă 63 de euro. Tariful acoperă cazare în cameră dublă, dar nu şi mesele. Pentru mai multe detalii, intră aici.

O săptămână pe litoralul grecesc, în staţiunea Nei Pori, ajunge, în această perioadă, la 70 de euro. Tariful acoperă şapte nopţi cazare în cameră single dintr-o vilă de trei stele şi asistenţă turistică pe perioada sejurului.

O săptămână în staţiunea bulgară Chaika ajunge la 60 de euro. Chaika este situată între staţiunile Nisipurile de Aur şi Sf. Constantin şi Elena. Şase nopţi în această staţiune te costă 60 de aur. Tariful acoperă cazare în cameră dublă la un hotel de trei stele şi demipensiune.

Şase nopţi în staţiunea bulgară Balcic se ridică la 66 de euro. Tariful acoperă cazare într-un hotel de trei stele şi demipensiune. Dacă îţi faci rezervare până pe 20 iulie, beneficiezi de un tarif cu 10% mai mic faţă de cel standard.

O vacanţă la Nisipurile de Aur te costă tot 66 de euro. Tariful acoperă şase nopţi de cazare în cameră dublă, la un hotel de trei stele şi demipensiune.

Cu 66 de euro mai poţi să stai şase nopţi într-un hotel de două stele din staţiunea bulgară Sunny Beach.Tariful acoperă cazare şi demipensiune.

Cele mai ieftine oferte turistice pentru litoralul turcesc variază între 66 şi 72 de euro.
Dar dacă vrei să mergi în vacanţă pe litoralul turcesc, o săptămână în staţiunea Bodrum se ridică la 72 de euro. Tariful acoperă şase nopţi cazare într-un hotel de trei stele şi demipensiune.

O săptămână în staţiunea turcească Alanya te costă 66 de euro. Preţul acoperă şase nopţi cazare în cameră dublă, dintr-un hotel de două stele şi demipensiune.

Un articol pe aceeaşi temă puteţi citi în DailyBusiness.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus