Exemplul ministrului finanţelor publice, Sebastian Vlădescu: una dintre firmele la care este acţionar, executată silit de ANAF - Reflecţii economice

marți, 11 mai 2010

Exemplul ministrului finanţelor publice, Sebastian Vlădescu: una dintre firmele la care este acţionar, executată silit de ANAF

După cum anunţă Money.ro, firma EOL Renewable Energy, la care ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, deţine 25% dintre părţile sociale, figurează în lista datornicilor la stat ca fiind executată silit cu suma de 25.278 lei. EOL Renewable Energy este producător de energie electrică şi este cunoascută a fi încheiat un contract cu primăria comunei Cerna, judeţul Tulcea, având ca obiect construcţia Parcului Eolian Cerna.

Este a doua oară în ultima vreme când o firmă a ministrului are restanţe la buget. Pe precedenta listă, cu datornicii aflaţi în executare la 31 decembrie 2009, apărea firma Boss Construcţii şi Consultanţă SRL, unde Vlădescu deţine peste 90% din acţiuni.

Conform propriei declaraţii de interese, Vlădescu este deţinător de acţiuni sau părţi sociale la 10 societăţi comerciale, dintre care două în curs de radiere: PVB Euroconsulting (75%), Ecologic AllPro (10%), Clubul Vinului SA, Boss Construcţii şi Consultanţă (94%), Team Delta Proiect (30%), VKT Environment (37,5%), Rom offset Management (40%), EOL Renwable Energy (25%), Tipo Trading şi Leader High Tech.

Conform declaraţiei de avere, Sebastian Vlădescu mai este acţionar sau asociat la Aqua Fin Consulting, BCC Srl şi Lord Expert Consult.

În poziţia sa de ministru al finanţelor publice, Vlădescu ar fi trebuit să fie mai atent la aceste aspecte comerciale şi fiscale, care pot aduce deservicii de imagine atît MFP, cât şi discursului său public.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus