Am citit, vă recomand (I) - Reflecţii economice

duminică, 12 iulie 2009

Am citit, vă recomand (I)

  • Justiţia face din datornicii la bănci faliţi cu acte-n regulă de Şerban Buşcu, Cotidianul
    O decizie a Curţii Constituţionale menită să ajute datornicii la bănci s-a transfomat într-o bombă cu ceas, odată ajunsă în mâinile judecătorilor. Amânarea repetată afectează clienţii rău-platnici, ale căror datorii cresc din cauza penalităţilor.

  • Rezultatul măsurilor anticriză ale statului: 150.000 de firme închise de cuplul teribil criză-forfetar. Tot mai mulţi români, împinşi spre munca la negru de Vlad Rotariu, Gândul
    Firmele şi-au găsit salvarea din faţa crizei şi a forfetarului în faliment, de mult ori la cerere, în îngheţarea activităţii sau în transformarea în PFA.

  • Şefii de deconcentrate care au întârziat proiecte europene, ameninţati cu demiterea Mediafax
    Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Ploieşti, că vor fi demişi toţi şefii de agenţii sau de servicii deconcentrate din cauza cărora nu vor fi eliberate avize pentru depunerea în termen a proiectelor europene.

  • Atitudinea românilor faţă de productivitatea muncii, influenţată de evoluţia economică Mediafax
    Problemele economice au influenţat atitudinea românilor faţă de beneficiile muncii, doar 39 la sută dintre ei declarându-se încrezători în 2009 că pot reuşi muncind asiduu, faţă de 71 la sută care afirmau acelaşi lucru în 2005, potrivit unui sondaj realizat de institutul Gallup.

  • Ministrul turc al energiei neagă că Ankara ar fi renunţat la cei 15% din gazul pentru Nabucco de Alina Ciocîldău, Adevărul
    Ministrul turc al energiei şi resurselor naturale, Taner Yildiz, a negat duminică informaţiile publicate de agenţia Reuters, potrivit cărora Turcia a renunţat la pretenţia de a primi 15% din gazul ce va fi transportat prin conducta Nabucco, informează worldbulletin.net.

  • Secretar de stat în MECI: Trebuie pus lacăt fabricilor de diplome Mediafax
    Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că "trebuie pus lacăt fabricilor de diplome", afirmând că în România există "anomalii" în sistemul universitar care au făcut "să existe diplome fără competenţe în spate". "Orice om simplu constată că în unele locuri sunt fabrici de făcut diplome. Avem diplome fără competenţe în spate, o hârtie simplă, dar care are antetul Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Aici este problema până la urmă. Eu nu văd nimic rău ca o universitate care nu are de-a face cu competenţe în spatele diplomei să îşi pună Universitate SRL la intrare. Cel care vrea să obţină acea diplomă în acele condiţii, să o obţină, nu închidem această cale, dar nu vreau să scrie MECI pe o diplomă care nu înseamnă nimic", a spus Oana Badea.
  • 0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

      © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

    Sus