Programul "Prima casă": Emil Boc triumfalist, ca de obicei - Reflecţii economice

miercuri, 8 iulie 2009

Programul "Prima casă": Emil Boc triumfalist, ca de obicei



În spiritul cu care ne-a obişnuit până acum, Emil Boc, sigur pe sine forţat şi triumfalist, ca şi cum economia ar zbârnâi, a fost prezent la semnarea primului contract din programul "Prima casă". Desigur, după ce dezminţise că i-ar primi pe semnatari la Palatul Victoria, probalil la sugestia consilierilor de imagine, cum scriam ieri. Probabil la sugestia aceloraşi consilieri de imagine, Emil Boc a participat la semnare la sediul BRD, însoţit fiind de Gheorghe Pogea, ministrul finanţelor publice, Aurel Şaramet, preşedintele FNCGIMM, şi Patrick Gelin, preşedintele BRD-GSG.

Ca exemplu de superficialitate, de cum pare să fie caracterizat premierul Boc în tot ce spune măcar în probleme economice, el habar n-avea că apartamentul în chestiune are 2 camere, rostind "3 camere". Ar fi trebuit să ştie măcar că un apartament de 3 camere, confort I, într-o zonă cât de cât decentă din Bucureşti nu poate fi cumpărat cu 54.500 €. Sau, dacă nu ştia, măcar să-i spună consilierii.

"Dacă acest program va fi unul de succes - şi se conturează a fi unul de succes şi din perspectiva numărului de bănci, 20 implicate în program, şi a solicitărilor deja în creştere, am înţeles că sunt deja peste 10.000 de cereri angrenate în sistem în momentul de faţă -, vom extinde mecanismul garanţiilor guvernamentale", a declarat Boc.

La rândul său, preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet, a declarat: "Până în prezent, BRD este singura bancă ce a semnat acordul cu FNGCIMM, Alpha Bank urmând să semneze în cursul zilei de miercuri. Am purtat discuţii şi cu Leumi Bank, Banca Românească, Bancpost şi BCR, dar depinde de ele când vor trimite documentele."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus