"Prima casă": BCR a semnat convenţia de garantare cu FNGCIMM - Reflecţii economice

joi, 30 iulie 2009

"Prima casă": BCR a semnat convenţia de garantare cu FNGCIMM

Astăzi, BCR a semnat convenţia de garantare cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru programul "Prima casă", se arată într-un comunicat al băncii. Reamintesc că BCR se număra printre băncile care nu semnaseră respectiva convenţie şi a participat la întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc pe 21 iulie 2009, destinată deblocării situaţiei. După repartizarea pro-rata a sumei de 1 mld.€, Băncii Comerciale Române i-a revenit o sumă de 308 mil.€, faţă de suma licitată de 450 mil.€. Având în vedere subscrierea totală de 1,457 mld.€ şi suma alocată de 1 mld.€, coeficientul aplicat la suma subscrisă a fost de 68,63%.

"Clienţii pot depune la BCR solicitările de credit şi documentaţia aferentă începând de luni, 3 august. Creditul BCR Prima casă este primit cu deosebit interes, iar peste 10.000 de persoane şi-au exprimat până acum intenţia de a-şi achiziţiona o locuinţă cu ajutorul unui credit ipotecar Prima casă", se arată în comunicat.

BCR va acorda prin programul "Prima casă" numai credite denominate în euro, practicând o dobândă anuală de 3,8 puncte procentuale peste Euribor. Va fi perceput un comision de acordare de 0,5%, aplicat la valoarea creditului, precum şi un comision de evaluare de 300 lei plus TVA.

Semnarea convenţiei de către BCR dă un semnal puternic pentru programul "Prima casă", având în vedere că banca subscrisese 30,86% din suma totală subscrisă de bănci. De menţionat că BCR este a 14-a bancă semnatară a convenţiei şi prima dintre cele care nu o semnaseră în prima etapă.

2 comentarii:

Unknown

Sa imi spuna cineva cand s-a acordat primul credit efectiv cu prima casa la BCR. Oamenii dau avans, si semneaza antecontract pe 2 luni maxim...creditele sunt sanse sa fie acordate in acest timp?

Anonim

sa fie oare BCR banca cu dobanda minima ?

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus