Primul contract din programul "Prima casă" se va semna mâine, 8 iulie 2009 - Reflecţii economice

marți, 7 iulie 2009

Primul contract din programul "Prima casă" se va semna mâine, 8 iulie 2009

Documentele pentru prima locuinţă din programul guvernamental "Prima casă" vor fi semnate miercuri, 8 iulie 2009, primii beneficiari ai programului fiind membrii unei familii de tineri din Bucureşti, a anunţat, azi, firma Premier, care intermediază tranzacţia. "Este vorba despre un apartament în Colentina, de 2 camere, într-un bloc vechi, dinainte de Revoluţie, beneficiarii fiind o familie de tineri căsătoriţi. Apartamentul costă 54.000 €", a declarat preşedintele firmei Premier, Giulio Angheloiu, pentru Imopedia.ro. Tot el a declarat că beneficiarii creditului şi reprezentanţii firmei vor fi primiţi mâine de premierul Emil Boc. Vezi interviul video aici.

Întrebat de presă dacă se va întâlni, miercuri, cu primii cumpărători ai unei locuinţe achiziţionate cu garanţia statului, premierul a răspuns însă negativ: "Nu am la Palatul Victoria programată nicio astfel de întâlnire, pentru că ei în primul trebuie să meargă să semneze contractul şi după aceea să achiziţioneze casa. Am spus că, în prima decadă a lui iulie, Programul «Prima casă» va fi operaţional. Este posibil chiar de mâine", a afirmat Boc pentru Mediafax.

Pentru că Giulio Angheloiu a lucrat în firma mea imobiliară acum circa 15 ani, l-am sunat şi i-am cerut amănunte despre această tranzacţie. Apartamentul este construit în anul 1986 şi se află pe strada Valea Măgurei, lângă lacul Fundeni. Ce doi tineri au depus cerere pentru un credit ipotecar obişnuit la BRD în urmă cu circa două luni. Pe măsură ce programul "Prima casă" devenea operaţional, banca a hotârât că nu ar strica o lovitură de imagine şi centrala a preluat dosarul de la agenţia unde tinerii depuseseră actele, având în vedere că se încadrau în parametrii programului. O directoare, mai mică, probabil, din centrala BRD, a alergat cu tinerii, cu maşina băncii, pentru obţinerea tuturor documentelor necesare. Nu e puţin lucru să fii prima bancă în stare să ofere un credit în programul "Prima casă", înainte de termenul vehiculat anterior, 15 iulie 2009. Cei doi tineri ajung, astfel, vedete fără voia lor. Ştiu şi ce televiziuni vin la ceremonie. Numai premierul Emil Boc s-a fofilat, acceptând iniţial să-i primească la Palatul Victoria, după care s-a răzgândit. Aşa i-or fi recomandat consilierii de imagine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus