Avans semnificativ al plăţilor online cu carduri bancare - Reflecţii economice

marți, 7 iulie 2009

Avans semnificativ al plăţilor online cu carduri bancare

În ciuda sau poate datorită crizei economice, valoarea plăţilor online prin carduri bancare a crescut în S1 2009 cu 68% faţă de S1 2008, la 43,5 mil.€, iar numărul tranzacţiilor a fost de 570.000, potrivit datelor RomCard, citate de compania Gecad ePayment. Dintre acestea, în prima jumătatea a anului, 500.000 de operaţiuni, în valoare de 40,5 mil.€, au fost procesate de către Gecad ePayment.

"Evoluţia pieţei este una firească, mai ales în contextul economic actual. Comercianţii sunt nevoiţi să scadă costurile, iar una dintre metodele cele mai eficiente este abordarea internetului ca şi piaţă de desfacere cu cheltuieli mult mai mici de personal, întreţinere, logistică, etc. De asemenea, s-au înmulţit ofertele în toate magazinele, indiferent de domeniu, acesta fiind un alt motiv pentru evoluţia atât de bună înregistrată în această primă jumătate de an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008", a declarat, într-un comunicat citat de Mediafax, directorul general al RomCard, Marin Mitroi.

În primele şase luni ale lui 2009, cea mai mare creştere ca număr de tranzacţii au înregistrat: turismul şi transporturile (+158%), telecomunicaţiile şi serviciile (+85%), retail non-IT (+67%). Singurul segment care a înregistrat o scădere uşoară faţă de prime şase luni ale anului trecut a fost sectorul de retail cu produse IT, numărul tranzacţiilor fiind în coborâre cu 2%, mai ales pe fondul vânzărilor mai mici din T2 2008. După cum se ştie, pe acest segment s-au produs multe reconfigurări în ultima vrem (achiziţii, fuziuni, falimente).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus