Mugur Isărescu într-o carte a recordurilor - Reflecţii economice

joi, 16 iulie 2009

Mugur Isărescu într-o carte a recordurilor

După minunatele nostre intrări în Guiness Book of World Records cu cei mai mulţi Moşi Crăciuni care împart cadouri şi cel mai lung cârnat din lume, iată că a venit momentul să ne lăudăm şi cu un record din domeniul bancar.

Azi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost declarat de către World Records Academy drept guvernatorul de bancă centrală care a stat cel mai mult în funcţie la conducerea respectivei instituţii. Isărescu se află la conducerea BNR de 19 ani, respectiv din 1990. A fost prim-ministru în perioada decembrie 1999 - noiembrie 2000.

Considerat artizanul politicii monetare a României în această perioadă, World Records Academy consideră că a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul "ascuns" al ţării. Din păcate, lucrurile nu stau chiar aşa. Guvernele care s-au succedat la conducerea României au derapat de multe ori cu politicile salariale şi fiscale, ceea ce a determinat BNR să încerce să suplinească aceste derapaje prin înăsprirea măsurilor de politică monetară.

Având câteva declaraţii controversate în ultima vreme, Mugur Isărescu şi manifestat disponibilitatea de a continua în funcţia de guvernator al băncii centrale pentru un nou mandat, în condiţiile în care Parlamentul va numi un nou Consiliu de Administraţie al BNR în septembrie 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus