Cum poate un broker inconştient să crească preţul petrolului cu 2 $/baril pe plan mondial - Reflecţii economice

vineri, 3 iulie 2009

Cum poate un broker inconştient să crească preţul petrolului cu 2 $/baril pe plan mondial

Un broker al PVM Future, o companie britanică de brokeraj în domeniul petrolului, una dintre cele mai mari din lume, a determinat, prin tranzacţii neautorizate, creşterea preţului petrolului cu 2 $/baril în această săptămână. PVM a declarat ieri că investighează creşterea bruscă a preţului petrolului şi volumul neobişnuit de tranzacţionare din această săptămână. Compania a declarat că a anunţat autorităţile de reglementare, Financial Services Authority din Marea Britanie and the ICE Futures Europe, în legătură cu acest incident.

Robin Bieber, director al PVM Oil Futures, citat de Wall Street Journal, a declarat: "Ca urmare a unui şir de tranzacţii neautorizate, PVM a devinit titulară a unui volum substanţial de contracte futures. Când a fost descoperit acest lucru, poziţiile au fost închise forţat, cauzând PVM pierderi de aproape 10 mil.$."

PVM încasează comisioane de la clienţi pentru executarea ordinelor acestora, care sunt bănci şi alţi clienţi instituţionali, şi nu tranzacţionează în nume propriu.

Bursa ICE Futures Europe a înregistrat un număr neobişnuit de mare de tranzacţii futures marţi, 30 iunie 2009, în jurul orei 3 dimineaţa, ora Londrei. În numai 20 de minute au fost tranzacţionate 7.000 de loturi de contracte futures pentru petrolul Brent, în comparaţie cu numai 103 în ziua precedentă. Kelly Loeffler, purtător de cuvânt al ICE Futures Europe, citat de New York Times, a refuzat să comenteze aceste tranzacţii, dar a declarat că bursa "menţine supravegherea pieţei şi tranzacţiile neobişnuite".

Volumul tranzacţionat de brokerul PVMa fost de 7-10 mil.barili petrol Brent şi, ca urmare, preţul petrolului s-a majorat cu 2 $/baril, ajungând la cea mai mare cotaţie din ultimele 8 luni, 73,50 $/baril.

PVM operează tranzacţii la Londra, Viena, Singapore şi New Jersey. Biroul din Londra are 20 de brokeri pentru petrol şi 8 brokeri pentru contracte futures pe petrol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus