Comisia Naţională de Prognoză: contracţie economică de 4% din PIB în 2009 - Reflecţii economice

marți, 21 iulie 2009

Comisia Naţională de Prognoză: contracţie economică de 4% din PIB în 2009

Azi, Comisia Naţională de Prognoză a dat publicităţii Prognoza principalilor indicatori macroeconomici până în anul 2020 - varianta primăvară 2009. Sunt 11 pagini, cu tot cu copertă, pline de tabele seci. Printre altele, prognoza afirmă că PIB va scădea cu 4% în 2009 şi va creşte cu 0,1% în 2010, urmând să crească cu 2,4% în 2011 şi cu 5% în 2020. Vă sfătuiesc să o citiţi şi să vă minunaţi.

Respectivul document pare o însăilare seacă de cifre, fără menţionarea metodologiei de prognoză, fără ipoteze de lucru, fără niciun element care să dea un iz ştiinţific sau măcar o aparenţă de acest gen lucrării. Mă întreb ce utilitate publică o avea un asemenea document.

1 comentarii:

Anonim

CUM adica "ce utilitate"? Pai pe noi, necunoscatorii, sa nu ne mai prosteasca nimeni? Chiar daca s-ar baza pe calcule corecte bazate pe ipoteze complete noi astia, habarnistii, TOT nu le-am intelege, da' macar am fi alertati de voi, cunoscatorii, ca rezultatele sunt in off-side. Asa se pare ca au sperat ca - nefiind verificabili deoarece n-au indicat datele de plecare ale metodologiei de calcul - sa treaca nebagati in seama de VOI pt a ne putea prosti nestingheriti pe NOI.

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus