Casă de licitaţii imobiliare, un nou vehicul de făcut bani - Reflecţii economice

vineri, 8 mai 2009

Casă de licitaţii imobiliare, un nou vehicul de făcut bani

Dacă vă uitaţi pe site-ul www.licitat.ro, veţi citi că "Niciodată n-a fost mai simplu ca acum să faceţi o tranzacţie imobiliară profitabilă. Deoarece Casa de Licitaţii Imobiliare K Group vă pune la dispoziţie, în premieră, unicul Sistem de Consultanţă şi Licitaţii Imobiliare din România." Iată că după burse imobiliare, apar şi case de licitaţii imobiliare. Teoria mea este că ceea ce nu s-a impus pe pieţele imobiliare dezvoltate şi cu tradiţie nu se va impune nici în România.

Studiind puţin stufosul Statut al respectivei entităţi, constaţi că practic este o formă deghizată de agenţie imobiliară. Comisioanele plătibile organizatorului licitaţiei sunt: "3% din preţul de adjudecare va fi achitat de către Ofertant; 3% din valoarea preţului de adjudecare va fi achitat de catre Vânzător." Mai mult decît atât, este posibilă şi implicarea agenţiilor imobiliare, care vor primi 1,5% din valoarea preţului de adjudecare, în caz că i se recunoaşte statutul de partener. Ca să vedeţi cât de serioasă este iniţiativa, veţi vedea că în textul regulamentului se face trimitere la site-ul www.licit.ro, un site temporar suspendat de către myX, o divizie Vodafone care oferea (nu ştiu dacă mai oferă) site-uri cvasigratuite, dar ale căror domenii aparţineau myX.

Dacă, în continuare, vrei să verifici credibilitatea sistemului şi te uiţi pe statisticile despre site oferite de trafic.ro, constaţi că, în ultima săptămână, media de vizitatori unici pe zi este în jur de 20, adică mai puţini decât intră zilnic într-o tutungerie.

Dora Pătraşcu, PR executive K Group, care deţine şi firma organizatoare de nunţi Bon Mariage, a declarat pentru DailyBusiness.ro: "Avem deja câteva proprietăţi înscrise, însă în acest moment este prematur să facem estimări de venituri. Licitaţiile vor avea loc ca orice altă licitaţie, va câştiga cel mai mare preţ oferit, iar noi vom avea un comision din tranzacţie." Dacă te uiţi pe site, vezi că există o singură proprietate, un apartament de 3 camere situat pe Calea Moşilor din Bucureşti, construit în 2005, a cărui valoare este evaluată la 115.000 €, iar licitaţia porneşte de la 53.000 €. Dacă proprietarului nu îi convine preţul la care a ajuns licitaţia, poate licita o sumă mai mare, adică îşi "răscumpără" proprietatea, caz în care plăteşte un comision de 0,5% din valoarea licitată.

Ca să mai adauge o sămânţă de credibilitate sistemului, proprietarii site-ului au făcut şi un filmuleţ de prezentare cu actorul Andrei Duban, ştiut fiind că românii apreciază lucrurile de acest gen.

Se înscrie cineva?

1 comentarii:

Anonim

Foarte interesant... nu ma asteptam dar aveti dreptate

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus