Turcia nu acceptă cererea FMI de reducere a cheltuielilor bugetare - Reflecţii economice

duminică, 10 mai 2009

Turcia nu acceptă cererea FMI de reducere a cheltuielilor bugetare

După cum anunţă Reuters, primul ministru turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat vineri că nu poate accepta cererea Fondului Monetar Internaţional de a reduce cheltuielile bugetare, ridicând astfel semne de întrebare asupra eventualului viitor acord de împrumut cu instituţia financiară. Turcia este în discuţii cu FMI pentru contractarea unui împrumut de 45 mld.$, care ar urma să înlocuiască acordul de 10 mld.$, expirat în mai 2008 şi care este considerat pentru restabilirea încrederii într-o economie aflate în vecinătatea recesiunii.

"Nu putem accepta ajustarea unor cifre privind veniturile şi cheltuielile bugetare. Nu putem accepta sugestiile Fondului cu privire la aceste ajustări. Acest lucru ar însemna să nu mai continuăm programul de investiţii în vederea creării unor locuri de muncă", a declarat primul ministru postului de radio de stat TRT Turk vineri seara.

Comunitatea de afaceri turcă cere demult semnarea unui acord de împrumut cu FMI, invocând obligaţiile angajate de sectorul privat şi reinstaurarea încrederii investitorilor pe durata crizei creditului.

O delegaţie a FMI urmează să viziteze în curând Turcia pentru reluarea discuţiilor pentru încheierea unui acord.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus