FED va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero - Reflecţii economice

duminică, 24 mai 2009

FED va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero

FED va menţine dobânda cheie aproape de zero în următoarea perioadă, în condiţiile în care economia SUA dă semne de stabilizare, dar şi de recuperare înceată a piederilor, a declarat vicepreşedintele FED, Donald Kohn, la o conferinţă la Universitatea Princeton, citat de Reuters.

"Economia începe să dea semne că s-ar putea stabiliza, iar revenirea, când va începe, se pare că va fi graduală", a continuat Kohn.

Într-o mişcare fără precedent, FED a redus dobânda de politică monetară aproape de zero, adică într-un interval între 0% şi 0,25%, pentru a permite împrumuturi către băncile comerciale, în vederea vindecării pieţelor financiare şi revenirii economiei americane din recesiunea cea mai mare după Marea Depresiune.

Kohn a spus că, în ciuda stării fragile a economiei SUA şi perspectivele unei rate reduse a dobânzii de politică monetară, FED trebuie în viitor să-şi restrângă împrumuturile către băncile comerciale în momentul în care recuperarea pierderilor va începe.

"Pentru a asigura încredere în capacitatea noastră de a asigura stabilitatea preţurilor, trebuie să avem cadrul general de a administra deficitele în momentul când vor reapărea presiunile inflaţioniste", a spus Kohn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus