Legea americană privind cărţile de credit suscită temeri pentru consumatori - Reflecţii economice

duminică, 24 mai 2009

Legea americană privind cărţile de credit suscită temeri pentru consumatori

Legea promulgată de preşedintele Obama privind noile reguli ce vor fi aplicate operaţiunilor cu cărţi de credit, despre care scriam zilele trecute, a început să nască îndoieli privind efiecienţa sa pentru consumatori. În SUA, circa 90 mil. gospodării deţin cel puţin o carte de credit. Bank of America, Capital One Financial, Citigroup, JPMorgan Chase şi alţi emitenţi de cărţi de credit vor trebui să înfrunte noile restricţii asupra dobânzilor şi comisioanelor. Industria cărţilor de credit din SUA a înregistrat deja pierderi serioase şi se estimează că cel puţin 10% din datoriile deţătorilor de cărţi de credit nu vor fi în stare să-şi ramburseze datoriile. Legea va pune presiune asupra emitenţilor.

Bill Hardekopf, director al LowCards.com, citat de Reuters, spune: "Emitenţii au primit o lovitură puternică, dar trebuie să-şi recupereze într-un fel pierderile. Ei reprezintă companii orientate spre profitul pe care acţionarii îl aşteaptă."

Curtis Arnold, fondatorul CardRatings.com, spune, la rândul său: "Destui consumatori resimt acum iluzia siguranţei că îşi vor reveni. Dacă rata medie a dobânzii este acum 13,8%, o văd ajungând la 15% la începutul anului viitor."

La ceremonia de promulgare a legii, Barack Obama a spus: "Ne aşteptăm de la consumatori să trăiască în limita mijloacelor de care dispun şi să plătească din ceea ce au." Cu alte cuvinte, un îndemn la folosirea cărţilor de debit în defavoarea celor de credit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus