Preşedintele Obama va semna legea care instituie noi reguli pentru cărţile de credit - Reflecţii economice

vineri, 22 mai 2009

Preşedintele Obama va semna legea care instituie noi reguli pentru cărţile de credit

Preşedintele Barack Obama va semna astăzi o lege menită să-i apere pe posesorii cărţilor de credit de costurile suplimentare cum ar fi dobânzile penalizatoare şi comisioanele pentru plata facturilor de utilităţi, anunţă Associated Press. Se ştie că preşedintele american blamează în parte sistemul cărţilor de credit pentru declinul economic al SUA. În ciuda opoziţiei băncilor şi a altor instituţii financiare, legea a trecut cu uşurinţă prin Congresul SUA.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat: "Sunt reforma importante pentru protecţia consumatorilor şi pentru introducerea raţionalităţii în sistemul nostru financiar şi preşedintele va semna actul cât de curând."

Noile reglementări, care vor intra în vigoare în 9 luni de la promulgare, interzic companiilor de cărţi de credit să le elibereze persoanelor sub 21 de ani, dacă nu pot dovedi că au mijloace financiare pentru a plăti eventualele debite sau dacă cererea de acordare nu este semnată de un părinte sau un girant. Dobânzile penalizatoare nu se vor aplica decât după 60 de zile de la data la care trebuie rambursată suma, dar dacă titularul plăteşte suma minimă de plată în termen de 6 luni, împrumutătorul va trebui să taxeze dobânda obişnuită în loc de dobânda penalizatoare. Consumatorii vor trebui informaţi cu cel puţin 45 de zile înainte de majorarea dobânzii.

Anul trecut, erau în circulaţie în SUA circa 700 mil. cărţi de credit. Debitul total al populaţiei SUA este de 2.500 mld.$, în această sumă nefiind incluse creditele ipotecare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus