Politicienii români şi lipsa capacităţii de anticipare a crizei - Reflecţii economice

marți, 19 mai 2009

Politicienii români şi lipsa capacităţii de anticipare a crizei

Aflat în vizită la Paris, Traian Băsescu a declarat: "Din păcate am fost atinşi de criză. Trebuie să admitem că a fost o estimare greşită cu privire la efectele crizei asupra României. De exemplu, în decembrie, evaluarea noastră oficială a fost o creştere între 3-6% pentru 2009. În ianuarie am descoperit că avem o creştere negativă, care a creat probleme. Dar noi, politicienii, ne asumăm lipsa capacităţii de a anticipa evoluţia economică pe piaţa românească", după cum anunţă Mediafax. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţă ai unor companii franceze.

Vizita lui Băsescu la Paris pare a fi fost centrată pe colaborarea cu Franţa în realizarea celei de-a doua centrale atomo-electrice în România, care va fi amplasată în centrul ţării. De altminteri, preşedintele vizitează în această după-amiază un reactor nuclear la Flamanville.

Ceea ce a omis să spună Traian Băsescu a fost faptul că politicienii români, aflaţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008, au minţit cu bună ştiinţă electoratul, promiţând marea cu sarea pentru a fi aleşi, dar ştiind foarte bine că nu se vor putea ţine de cuvânt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus