Conso.ro greşeşte - Reflecţii economice

luni, 18 mai 2009

Conso.ro greşeşte

În articolul ING Bank defavorizează clienţii vechi faţă de cei noi, Conso.ro face aprecieri greşite asupra politicii de dobânzi a ING Bank. Dacă ar fi scris că banca defavorizează banii depuşi înainte de 1 mai 2009 şi favorizează banii depuşi după această dată nu ar fi greşit.

În fond, fiecare bancă îşi face politica de dobânzi aşa cum doreşte. Într-adevăr, ING Bank a redus dobânda pentru produsul Cont'rol, un cont de economisire cu funcţiuni multiple, de la 10% la 9%. Faptul că oferă 14% la sumele noi în lei depuse în perioada 1 mai 2009 - 30 iunie 2009 în acelaşi tip de cont este un mod de a atrage noi lichidităţi de pe piaţă. Banca a mai oferit o promoţie asemănătoare într-o perioadă anterioară. Promoţia este valabilă atât pentru clienţii noi, cât şi pentru cei vechi, nu aşa cum sugerează site-ul.

S-o fi molipsit şi Conso.ro de senzaţionalism?

4 comentarii:

Razvan Pascu

Am inceput sa nu mai cred nici macar ceea ce citesc pe blogurile unor oameni de calibru precum Cabral. Pare ca unii isi vand si pielea pentru cativa euro de la o banca importanta. Pe de alta parte, site-uri de genul Conso sau altele care cauta "intre sute de credite, cel mai bun credit" sunt o mare teapa, ele afisand primele rezultate in functie de comisionul lor si nu de nevoia clientului.

Alin Iacob

Probabil ca sunteti in necunostinta de cauza, ar fi pacat sa fiti rau intentionat cu un demers care nu face altceva decat sa incerce sa aduca un plus de informatie si comparabilitate oamenilor. Am fost ai am ramas singurul site din Romania care afiseaza informatiile despre credite dupa un singur criteriu: cel al costurilor. Creditele sunt afisate in ordinea - cel mai ieftin, iar apoi, crescator, in functie de costuri. Gasiti dovada pe www.conso.ro, sectiunea Compara. Mai retineti si ca suntem cel mai important site de profil, cu peste 35.000 useri unici pe saptamana, si asta cred ca nu intamplator. Pentru ca spre deosebire de competitori, care detineau pe langa portalurile comparative si companii de brokeraj de credite, noi am fost de la bun inceput independenti si corecti cu consumatorii de servicii financiare.

Ion Radu Zilişteanu

Am vorbit cu Alin Iacob, care mi-a spus că mesajul de mai sus este pentru Răzvan Pascu. Asta ca să nu se înţeleagă greşit :)

activ net contabil negativ

Nu poti sa stii niciodata daca nu e vorba de articole platite de concurenta, pentru discreditare. Nu trebuie sa credeti chiar tot ce cititi...

Trimiteți un comentariu

  © 2008 Design 'Minimalist E' de Ourblogtemplates.com

Sus